Leskovac City | Vila Perla - Leskovac
16574
page-template-default,page,page-id-16574,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Leskovac City

GRAD LESKOVAC

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline, dugačke 50 i široke 45 kilometara, nalazi se grad Leskovacprepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata, koji će privući pažnju i najprobirljivijih posetilaca. Osim što je Leskovac prepun zanimljivih motiva i objekata, on je i značajan tranzitni centar koji povezuje jug Evrope (Grčka), preko Beograda severozapad Evrope, preko Prištine Jadransko more i preko Sofije i Crnog mora Evroazijski koridor.
Samo područje opštine Leskovac nalazi se na nadmorskoj visini od 210 do 240 metara i smešteno je u plodnoj kotlini, oivičenoj Babičkom gorom (1098m), Seličevicom (903m) i Suvom planinom na istoku, Radanom (1409m) i Pasjačom na zapadu i Kukavicom (1442m) i Čemernikom (1638m) na jugu. Na severu otvorena je prema Niškoj, a na jugu, preko Grdeličke klisure, prema Vranjsko-bujanovačkoj kotlini. Kroz leskovačku kotlinu prolaze rečni tokovi Južne Morave, Veternice, Jablanice i Vlasine. Sam grad Leskovac se nalazi na obalama Veternice.